Ποιοι είμαστε

10155804_10203688969968212_7492728327396

Η Χρηστιάννα Πάπιτση γεννήθηκε στη Σύρο, και ξεκίνησε την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με αντικείμενο την Πολιτιστική Επικοινωνία, ενώ έχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΑΠ).  Οι προπτυχιακές της σπουδές είναι: Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής (ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ). Επίσης, διαθέτει τίτλους Παιδαγωγικής Επάρκειας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), ενώ έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων με αντικείμενα -μεταξύ άλλων- τη θέση της γυναίκας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την ισότητα των δύο φύλων, την αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορίας, τη νεανική γυναικεία και ευρύτερη επιχειρηματικότητα, την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Ενεργό μέλος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου.

Έλαβε μέρος στις περιφερειακές εκλογές το 2019 όπου εκλέχθηκε  πρώτη στο συνδυασμό της σε σταυρούς προτίμησης Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Σύρου. Από το 2014 έως το 2018, ήταν Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΝΑι. Την περίοδο 2017–2018, διετέλεσε Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στο Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων με έδρα τη Σύρο, όπου εγκαινίασε το Cyclades Culture αναλαμβάνοντας το ρόλο της διαμόρφωσης του πολιτιστικού προφίλ των Κυκλάδων, συνεργαζόμενη με όλους τους τοπικούς και πολλούς πολιτιστικούς φορείς. Έχει διατελέσει και Ειδική Συνεργάτης στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και στον Δήμο Φολεγάνδρου σε θέματα επικοινωνιακής πολιτικής. Από το 2007 μέχρι και σήμερα, υπηρετεί ως εκπαιδευτικός Πληροφορικής σε Δημόσια Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σε δομές Δια Βίου Μάθησης.

Εμπνεύστηκε και επιμελείται το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidz.

christianna@papitsi.gr

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
Matsouka.jpg

Η Γεωργία Ματσούκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά από το 2003 ζει στη Σύρο. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα συμμετείχε σε εργαστήρια υποκριτικής, κινησιολογίας και σωματικής έκφρασης. Έχοντας ήδη εργαστεί επί χρόνια στον χώρο του Πολιτισμού ως πολιτιστικός διαχειριστής (Cultural Manager), απόκτησε τον Μεταπτυχιακό Τίτλο «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» (MSc Cultural Management) στο ΕΑΠ, με διπλωματική στον τομέα της επικοινωνιακής πολιτικής στη νησιωτική Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες Πολιτισμού, με σχετικές εισηγήσεις.

Το 2014, ίδρυσε την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Εν.Το.Πο.Συρο, μια εταιρία πολιτισμού με στόχο τη συνέργεια των ιδιωτικών και δημόσιων παραγόντων πολιτισμού στη Σύρο. Η εταιρία διοργανώνει ποικίλου τύπου πολιτιστικές δράσεις επιλέγοντας συνεργασίες με ουσιαστικούς και ιδιαίτερους συντελεστές. Επίσης, αναλαμβάνει το επικοινωνιακό μάρκετινγκ και την εκτέλεση παραγωγής για λογαριασμό άλλων οργανισμών. Μακρόπνοος στόχος της, η δημιουργία ενός εναλλακτικού χώρου πολιτισμικής εκπαίδευσης και έκφρασης στη Σύρο.

Από το 2005, είναι αφηγήτρια παραδοσιακών παραμυθιών με έμφαση στο ενήλικο κοινό και διεξάγει τακτικά εργαστήρια αφηγηματικής τέχνης. Επίσης είναι εμψυχώτρια και συντονίστρια της ομάδας ενήλικων αφηγητών ΠαραμυθιαΖω από το 2013, της θεατρικής ομάδας παιδικού θεάτρου του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου από το 2015 και της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας Σύρου από το 2019. 

  • Facebook

Το Φεστιβάλ υλοποιείται από την Πλατφόρμα Δικτύωσης Φορέων

ENTOPO A3108-1.jpg